Sedmak Produkt

Tel:: 01 6251 111 Email: info@sedmakprodukt.hr
Tratinska ulica 35, Lukavec, 10412 D. Lomnica

Ostali proizvodi

ROLETE

Rolete su jedna od najkvalitetnijih sjenila koja brzo i lako zatamne prostor. Podizanjem i spuštanjem rolete uspješno se regulira osvjetljenje u prostoriji. Zahvaljujući roletama prostorije se i po danu i po noći mogu potpuni ili djelomično zamračiti. Pružaju dobru toplinsku i zvučnu izolaciju u svako godišnje doba, te mogu značajno smanjiti gubitak toplinske energije i to do 10% uporabom lamela sa poliuretanskom ispunom. Štite namještaj i podove od štetnog utjecaja sunčeve energije. Osim tehničkih prednosti rolete pružaju i pravi estetski doživljaj ovisno o odabranom modelu. U ponudi se nalaze PVC i ALU rolete te pripadajući okov (lamele, kutije, nosače i sl.).

Spuštena roleta po zimi čuva toplinu prostora te je najbolja zaštita od vjetra, kiše, snijega, tuče, prejakog sunca.. Gubitak kroz staklene površine se smanjuje do 30% što znatno utječe na smanjenje troškova grijanja.

PVC lamele se ekstrudiraju (istiskuju) iz PVC granulata o kojemu ovisi kvaliteta i trajanje letvica. Boje PVC roleta se biraju ovisno prema potrebama kupaca no naša preporuka je što svjetlija roleta time bolja, tako ćemo izbjeći nepotrebna uvijanja roleta jer na tamnije slojeve roleta atmosferski utjecaji su jači te tamnije rolete se brže uvijaju a plastika se brže ukruti pa samim time i brzo puca. Stoga, preporuka je svjetlija PVC roleta!

Standardi visine letvica za PVC letvicu (37 mm ili 40 mm) ne bi trebala prelaziti 140 cm jer u protivnom se roleta lakše savija, bilo atmosferskim utjecajima ili nekim drugim fizičkim utjecajima.

Očekivani vijek trajanja je između 15 – 20 godina ako se poštuju standardi pri ugradnji i korištenju rolete i tome vrlo zahvalna za predviđeni rok trajanja.

Alu lamele se proizvode iz gotovih aluminijskih ploča, punjene su standardnom gustoćom pur pjene, sa perforacijom.
Zbog materijala moguć je velik izbor boja. Dobar je izolator, postojanost materijala prelazi 50g., dok kod boje koja se nanosi postupkom plastifikacije kvaliteta sjaja varira između 15 – 30 godina.

Standardi visine letvice za ALU su 39 mm i 43 mm i preporučljive širine za ugradnju 180 cm i 220 cm što je još jedna prednost nad PVC roletom osim znatno dužeg vijeka trajanja.